Chokladig påsktårta!

Älskar du choklad? Vi på mumsmumsarna har det ultimata receptet på en delikat, festlig och utsökt smarrig tårta!
Tårtan kan varieras på många olika sätt, beroende på vem som ska mumsa på den. För en lite mildare chokladsmak kan du antingen använda dig utav ljus eller mörk choklad, eller varför inte kombinera båda sorterna.  Originalreceptet har en ganska stark chokladsmak och lämpar sig i första hand till vuxna, ihop med en kopp kaffe. Chokladkrämen bör göras dagen innan, så att den hinner gosa till sig och tjockna.
  
Recept
 
Tårtbotten
3 ägg
3 dl socker
75g smör
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
3 tsk bakpulver
 
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och bland med mjölken. Häll ner i äggblandningen och rör försiktigt tills smeten är slät. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten. Häll upp i en smord form på 24cm. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 40 minuter.
 
Chokladfyllning
6 dl vispgrädde
1/2 dl honung
skal av 1 apelsin
1 vaniljstång
600g choklad
1/2 dl cointreau
 
Koka grädde, honung, apelsinskal och vanlijstången, som delats. Sila gräddblandningen över chokladen. Rör tills all choklad har smält och det är en jämn smet. Tillsätt cointreau och blanda väl. Plasta in bunken och låt stå över natten i rumstemperatur.
 
Montering
 
Dela botten i tre delar och fukta varje botten med lite cointreau. Spritsa chokladkrämen mellan bottnarna och bygg ihop tårtan. Bred ut krämen ovanpå och på sidorna, och spritsa den resterade krämen på ett dekorativt sätt. Pimpa med chokladägg i olika färger eller marsipankycklingar. 
 
Förvara i kyl fram till servering. 
 
Nu är det dags att mumsa!!
  
 
 
 
RSS 2.0