Chiligryta med ris
¼ purjolök
2 röda paprikor
125 g champinjoner
1 färsk broccoli
75 g sockerärtor
2 Lövbiff eller 750 g kyckling
Sweet chili: krydda efter smak
Svampsoja, krydda efter smak
5 dl Créme Fraiche
3 dl Jasminris
1 tsk salt
Gör så här:
Skölj av grönsakerna och skär och hacka dem i ungefär lika stora bitar
Koka upp riset antingen i kastrull eller riskokare – glöm inte att skölja av riset
Plocka isär broccolin om den är färsk
Skiva champinjonerna
Skölj sockerärtorna, dela dem om så önskas
Strimla lövbiffen i lika stora bitar
Wooka grönsakerna i olivolja till dess att du tycker de är mjuka nog
När riset börjat koka, häll i saltet
Vänd riset när det börjat koka
Sänk värmen och låt det puttra i 15-20 min
När grönsakerna wookat färdigt, ta upp dem och lägg i en separat skål
Häll i olivolja i pannan och stek lövbiffen
Häll i 2 msk créme fraiche till att börja med
Häll därefter i grönsakerna
Häll i ytterligare 2 msk créme fraiche – rör om
Lägg i 1- 1,5 msk svampsoja
Häll därefter i sweet chili såsen- minst 1 msk eller mer
Salta och peppra
Koka upp tills det är färdigt
Servera!

