Chiligryta med ris

Nästa recept är ett väldigt enkelt och mumsigt middagsrecept! Det finns hur många olika sorters grytor som helst men den här gången blev det en Chiligryta med lövbiff och ris, hur gott som helst och det går snabbt och enkelt att göra! Som tillbehör kan du välja vad som än faller i smaken, t.ex. ris. 
 
Chiligryta med lövbiff och ris
2 portioner
 
Dessa ingredienser behöver du: 

¼ purjolök

2 röda paprikor

125 g champinjoner

1 färsk broccoli

75 g sockerärtor

2 Lövbiff eller 750 g kyckling

Sweet chili: krydda efter smak

Svampsoja, krydda efter smak

5 dl Créme Fraiche

3 dl Jasminris

1 tsk salt

 

Gör så här: 

Skölj av grönsakerna och skär och hacka dem i ungefär lika stora bitar

Koka upp riset antingen i kastrull eller riskokare – glöm inte att skölja av riset

Plocka isär broccolin om den är färsk

Skiva champinjonerna

Skölj sockerärtorna, dela dem om så önskas

Strimla lövbiffen i lika stora bitar

Wooka grönsakerna i olivolja till dess att du tycker de är mjuka nog  

När riset börjat koka, häll i saltet

Vänd riset när det börjat koka

Sänk värmen och låt det puttra i 15-20 min

När grönsakerna wookat färdigt, ta upp dem och lägg i en separat skål

Häll i olivolja i pannan och stek lövbiffen

Häll i 2 msk créme fraiche till att börja med

Häll därefter i grönsakerna

Häll i ytterligare 2 msk créme fraiche – rör om

Lägg i 1- 1,5 msk svampsoja

Häll därefter i sweet chili såsen- minst 1 msk eller mer

Salta och peppra

Koka upp tills det är färdigt 

Servera! 

Tips! Stek gärna grönsakerna och lövbiffen i lite olivolja. Olivolja är en olja som lämpar sig bra för stekning eftersom den inte innehåller så hög andel fleromättat fett som är mycket känsligt för höga temperaturer. Ett annat alternativ till olivolja är rapsolja eftersom rapsoljan tål en högre stektemperatur. 
 
 
Nu är det dags att mumsa!
 
 
 

 

 

 

 

 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0