Hur förvarar man frukt på bästa sätt?

Fruktsallad är härligt att mumsa på, speciellt nu när värmen börjar smyga fram igen! Mixa ihop en fräsch sallad med dina favoritfrukter och bjud familj och vänner.

Men hur ska man då göra för att hålla frukten fräsch och förhindra att den blir dålig?

Här kommer några tips så att du ska kunna servera lika fin och fräsch frukt som självaste Per Morberg. Vi hoppas att tipsen ska vara användbara för er läsare!

 

För att förhindra att den skivade frukten blir brun och förlorar krispigheten hos t.ex. äpplen kan man använda fruktsaften från olika citrusfrukter och blanda den med frukten. Du kan t.ex. använda citron, apelsin eller lime. Vilken frukt du ska använda beror på vilken frukt du har använt och vilken smak du vill att fruktsalladen ska ha. Eftersom fruktsaften kommer att tillföra sina egna smaker till frukten så bör man tänka på vilken citrusfrukt man använder till vilken frukt man använder i salladen.

Använd;

Apelsin eller ananas om fruktsalladen har en söet smak

Citron eller lime om fruktsalladen har en sur/syrlig smak

Fruktsaften är en fördel för både bananer och äpplen, men om du har kiwi i salladen så tillför den sin egen citronsyra och du behöver inte tillsätta mer fruktsaft på just kiwin.

 För att på bästa sätt behålla fruktens krispighet och fräschhet så bör den förvaras i kylen. Täck över frukten med plastfolie eller aluminiumfolie och gör sedan några lufthål. Folien är till för att förhindra frukten från att plocka upp andra lukter som finns i kylskåpet. Lufthålen gör så att frukten kan ”andas” och släppa ut uppbyggnaden av eten gas som kommer att ske om frukten är helt tät.

 Hoppas tipsen var användbara och att ni nu ska kunna njuta av en ännu mumsigare fruktsallad! 

 
 

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0