Lyxig tigerkaka med krossad choklad!

Sockerkaka är något av en personlig favorit! Den är fluffig, söet och kan kombineras på hur många olika sätt som helst. Den är dessutom hur enkel som helst att göra. Tillsätt lite kakao och överrraska med en härligt mumsig tigerkaka som uppskattas av både stora och små! I detta recept har vi valt att lyxa till det lite extra med mumsiga bitar av mjölkchoklad i.
 
 
 
Det här behöver du:

2 ägg

2 dl strösocker

2 ¾ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

50 g smält smör eller margarin

2 tsk vanillinsocker

2 msk kakao

1 dl mjölk

100 g mjölkchoklad eller blockchoklad
 
Så här gör du:
 

Smörj och bröa formen

Vispa ägg och socker fluffigt

Blanda mjölet tillsammans med bakpulvret och vanillinsockret

Rör ner blandningen i äggsmeten

Tillsätt det smälta margarinet blandat med vätskan

Rör om till en jämn smet

Häll ca 1/3 av smeten i en egen bunke och smaksätt med kakaon

Krossa chokladen i grova bitar - det är viktigt att de inte blir för små eftersom de i så fall kommer att smälta när kakan gräddas

Blanda ner den krossade chokladen i sockerkakesmeten

Varva ner i formen ljus och mörk smet

Stick i smeten med en gaffel för att marmorera kakan

Grädda i 175-200° omkring 35 minuter

Stjälp upp kakan efter några minuter och låt den svalna under formen

 
 Servera gärna med ett glas kall mjölk!
 
Nu är det dags att mumsa!

 

 

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0