Lyxig tigerkaka med krossad choklad!

2 ägg
2 dl strösocker
2 ¾ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g smält smör eller margarin
2 tsk vanillinsocker
2 msk kakao
1 dl mjölk
100 g mjölkchoklad eller blockchokladSmörj och bröa formen
Vispa ägg och socker fluffigt
Blanda mjölet tillsammans med bakpulvret och vanillinsockret
Rör ner blandningen i äggsmeten
Tillsätt det smälta margarinet blandat med vätskan
Rör om till en jämn smet
Häll ca 1/3 av smeten i en egen bunke och smaksätt med kakaon
Krossa chokladen i grova bitar - det är viktigt att de inte blir för små eftersom de i så fall kommer att smälta när kakan gräddas
Blanda ner den krossade chokladen i sockerkakesmeten
Varva ner i formen ljus och mörk smet
Stick i smeten med en gaffel för att marmorera kakan
Grädda i 175-200° omkring 35 minuter
Stjälp upp kakan efter några minuter och låt den svalna under formen
